Pesak Dunavac

pesak dunavac                                                         Pesak Dunavac i Moravac     

Naša zemlja bogata je prirodom, u njoj se pred brojnih prelepih planina i jezera nalaze i te toliko dragocene reke. Srbija ima tu čast da njome prolaze tokovi neverovatnih reka kao što je Dunav. Njegovi potencijali iako se umnogme iskorišćavaju daleko od toga da su u potpunosti iskorišćeni, jer pored hidroelektrana, njegovi turistički i mnogi drugi potencijali nisu ni upola iskorišćeni. Ipak, nismo zaboravili da nam ova prelepa reka može obezbediti i taj najfiniji, neophodni građevinski materijal – pesak. Sigurno ste i Vi čuli za popularni i traženi pesak pod imenima Dunavac i Moravac. Kao što im sama imena govore, jedan pesak se vadi iz korita reke Dunav, a drugi iz korita, takođe veoma značajne naše reke – Morave. Iako se jedan i drugi pesak razlikuju, svaki od njih ima svoje prednosti i zbog toga je  potražnja i za jednim i za drugim veoma velika. I Dunavac i Moravac se mogu naći u različitim granulacijama, što znači da se proizvode za široku primenu u građevinarstvu. Moravac je nešto tamnije boje, dok je pesak sa Dunava svetliji. Po svojim kvalitetima i jedan i drugi se nalaze u vrhu ovih materijala.

Oni se mogu koristiti kako za zidanje, malterisanje zidova tako i za nasipanje terena. Odlični su i za postavljanje cevi za vodovod – posipaju se preko cevi. Kada Vam je potreban kvalitetan malter za završne glazure zidova, koji će omogućiti da oni budu savršeno glatki, onda je potrebno da poručite ili Dunavac ili Moravac određene granulacije, i da uopšte ne razmišljate da li će sve ispasti baš onako glatko kako ste zamislili. Pesak se takođe može dodavati zemlji namenjenoj za sadnju, jer njegova sposobnost zadržavanja vlage doprinosi bolji rast svih biljaka. Takođe je zbog svih svojih karakteristika izuzetno povoljan i za pravljenje dečijih igrališta. Njegova granulacija je 0-0,5mm, a težina iznosi između 800-1000kg (u zavisnosti od trenutne vlažnosti).

Bilo da Vam je kvalitetan pesak potreban za građevinske radove poput malterisanja, zidanja, nasipanja i krpljenja, bilo da želite da poboljšate kvalitet zemlje u kojoj držite cveće tako što ćete mu obezbediti održavanje vlage, ili Vam je fini sitni pesak neophodan za dečje igralište, dekoraciju dvorišta, možda čak i za higijenu kućnih ljubimaca… za svaku Vašu potrebu za peskom – mi imamo odgovarajuću vrstu (određene granulacije) najkvalitetnijeg peska iz naših značajnih reka. Dunavac i Moravac transportujemo u specijalnim, veoma otpornim džakovima, koji Vam nakon što iskoristite pesak ostaju za dalje potrebe. S obzirom na to da su i sami džakovi veoma kvalitetni (otporni na cepanje, čvrsti i izdržljivi), možete ih kasnije iskoristiti za transportovanje otpadnog materijala kao što je šut, ili za bilo kakav kabasti, bespotrebni materijal za bacanje.

Dunavac i Moravac po izuzetno povoljnim cenama naći će se na Vašoj željenoj adresi u veoma kratkom roku. Jedino što trebate da uradite je da nas pozovete i poručite potrebnu količinu. Ukoliko se ne razumete dovoljno i niste sigurni oko odabira granulacije, slobodno nas pitajte, a naši ljubazni zaposleni će Vam rado izaći u susret i sve do detalja objasniti. Sa nama je uvek sigurna i laka kupovina!