Pesak i šljunak prevoz Beograd

pesak

Pesak i šljunak prevoz Beograd

Da li možda znate koja je zemlja najveći proizvođač i potrošač šljunka? Ne, nije u pitanju Rusija ukoliko ste to pretpostavili zbog 400.000 kilometara šljunkastih puteva koje smo naveli da se nalaze u njoj, u pitanju su Sjedinjene Američke Države. To je još jedna zanimljivost u vezi šljunka koju možda niste znali.

Šljunak se dobija iskopavanjem prirodnih materijala iz korita velikih reka. Nakon toga, šljunak se ili odvaja i ostavlja, ili se dalje pere i odstranjuju mu se nečistoće. Kada se samo ostavi onda se klasifikuje kao „prirodni šljunak“, a kada se odradi dodatno pranje i uklanjanje nečistoća onda se klasifikuje kao „seperisani šljunak“. I jedna i druga vrsta šljunka ima svoju primenu. Osim odvajanja nečistoća, šljunak se dalje može prosejavati (ovaj proces se inače naziva separacija), kako bi se odvojila zrna određenih veličina. Na taj način se dobijaj različite vrste šljunka koje se nazvijaju separacije. I sve one imaju svoju namenu, od onih koje se sastoje od najsitnijih čestica, sve do onih sa najkrupnijim granulama.
Šljunak se najčešće koristi za betoniranje velikih površina, izradu stubova, ploča, stepenica, temelja, ograda, cokli…. Kod nas možete poručiti različite vrste šljunka i prirodne i seperisane, kao i različite separacije istog. Naš šljunak je visokog kvaliteta jer su prilikom njegovih separacija korišćene najsavremenije tehnologije. Mi nudimo jedino kvalitetan, profesionalni građevinski materijal, koji će Vam obezbediti sigurne temelje. Kao i za sve ostale materijale koje kod nas možete nabaviti tako i za šljunak nudimo uslugu brze, povoljne i profesionalne isporuke. Pozovite nas i poručite kvalitetan šljunak prema Vašim potrebama; ukoliko budete zidali sa našim materijalima, zidaćete samo jednom – za sva vremena. Pesak je takodje vrlo potreban u gradnji i vrlo primenljiv.Ima ga u vise frakcija i koristi se za izvodjenje razlicitih gradjevinskih radova.Sitan pesak se koristi za malterisanje,krpljenje pukotina i nasipanje.Zbog svog sastava pesak je vrlo pogodan za odrzavanje vlage.Imamo sve frakcije peska.Ako vam je potreban prevoz peska,sljunka na siroj teritoriji beograda javite se mi dovozimo pesak ili sljunak na vasu adresu i u vreme koje vama odgovara.

Šljunak